ua en ru

Слідчий комітет РФ повідомив, що знайшов докази підготовки "кольорової революції"

Слідчий комітет РФ повідомив, що знайшов докази підготовки "кольорової революції" Фото: слідчий комітет РФ повідомив, що знайшов докази підготовки "кольорової революції"

За версією СК РФ, американський фонд допомагав "дискредитувати слідчі органи"

Слідчий комітет Росії виявив у активістки ПАРНАСу (Партія народної свободи) Наталії Пелевіної документи про фінансування американським "Національний фондом в підтримку демократії" діяльності "Комітету 6 травня". Про це заявив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін, передає Російська служба BBC.

За словами Маркіна, це підтверджує версію слідства про те, що зовнішні сили намагалися реалізувати в Росії сценарій "кольорової революції".

Представник слідчого комітету росії стверджує, що "Комітет 6 травня" направляв кошти, отримані від американського фонду на діяльність "з дискредитації слідчих органів, органів внутрішніх справ, які здійснили розслідування справи про масові заворушення на Болотній площі 6 травня 2012 року".

"Комітет 6 травня" займається допомогою обвинуваченим у справі про заворушення на Болотній площі, а також їх сім'ям. Організація проводить акції в підтримку фігурантів "Болотної справи", а також збирає кошти для допомоги їм.

Маркін повідомив, що згідно з документами, знайденим у Пелевіної, в 2013-2014 роках фонд надав їй 35 тисяч доларів.

Також, за його словами, у неї були знайдені розписки родичів засуджених учасників заворушень на Болотній про отримання від неї грошей.

Повідомляється, що раніше голова ПАРНАСу Михайло Касьянов пояснив увагу слідчих органів до Пелевіної тиском на опозицію.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність застосувати армію в разі загрози "кольорової революції" або "гібридної війни".