ua en ru

У Слов'янську викрили двох учасників незаконних збройних формувань

У Слов'янську викрили двох учасників незаконних збройних формувань Фото: бойовики "днр" (facebook.com/abazia)

Затриманими виявилися жителі Слов'янська 42 та 50 років

Поліція викрила двох учасників незаконних збройних формувань, якими виявилися жителі Слов'янська 42 та 50 років. Про це йдеться у повідомленні на сайті поліції Донецької області.

Так, підозрювані розповіли поліцейським, що до НЗФ вони вступили, щоб заробити гроші. Чоловіки добровільно визвалися чергувати на блокпосту в районі Славкурорта.

"Зараз колишні найманці терористів визнають свої помилки та співпрацюють з поліцією. За обома фактами відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань). Затриманим загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, з початку року поліція Донеччини викрила 119 учасників незаконних збройних формувань, місцезнаходження 103 з них встановлене, і вони притягуються до кримінальної відповідальності. Ще 16 – наразі перебувають у розшуку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за три роки антитерористичної операції в Донецькій області представники підрозділів карного розшуку викрили понад дві тисячі бойовиків.