ua en ru

Скотланд-Ярд відмовився розголошувати заходи безпеки щодо Скрипаля

Скотланд-Ярд відмовився розголошувати заходи безпеки щодо Скрипаля Фото: ілюстративне фото (twitter.com/BTP)

Рішення було прийняте в інтересах безпеки Сергія та Юлії Скрипаль

Поліція Скотланд-Ярду відмовилась розголошувати заходи безпеки щодо колишнього російського розвідника Скрипаля, якого сьогодні виписали з лікарні, в інтересах його безпеки. Про це йдеться у повідомленні на сайті Скотланд-Ярду.

"Ми раді, що тепер пан Скрипаль виписаний з лікарні, про що оголосила сьогодні вранці Національна служба охорони здоров'я. В інтересах безпеки Сергія і Юлії Скрипаль ми не будемо обговорювати вжиті заходи щодо їх захисту та безпеки", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, що 4 березня 2018 року в Солсбер були отруєнні колишній співробітник Головного розслідуваного управління Російської Федерації Сергій Скрипаль зі своєю донькою Юлією Скрипаль.

Також зазначимо, 29 березня 2018 року, через отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля у Великобританії ряд країн, зокрема, учасниці Євросоюзу, а також Сполучені Штати Америки і Канада прийняли рішення вислати російських дипломатів.

Також раніше повідомлялось, що 14 березня 2018 року представник Великобританії в Раді безпеки ООН Джонатан Аллен під час екстреного засідання у зв'язку з отруєнням у Солсбері заявив, що Російська Федерація несе відповідальність за отруєння в Солсбері, не виконує Міжнародну конвенцію ООН про заборону використання хімічної зброї та порушує Статут ООН.