ua en ru

Ситуація в зоні АТО загострюється, за добу поранення отримали 5 військових ВСУ

Ситуація в зоні АТО загострюється, за добу поранення отримали 5 військових ВСУ Фото: військові ЗСУ на Донбасі

Бойовики 57 разів відкривали вогонь по позиціям українських військових, використовуючи заборонену артилерію

Протягом доби на Донбасі бойовики 57 разів відкривали вогонь по позиціям українських військових, використовуючи заборонену артилерію, 5 військових Збройних Сил України поранено. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

Відзначають, що терористи також били по житлових кварталах населених пунктів.

"Приморський напрямок. Там минулої доби бойовики 29 разів застосували зброю проти українських захисників. Близько 21:00 години противник обстріляв наші опорні пункти на підступах до Красногорівки з мінометів різних калібрів, озброєння танку та БМП, зенітної установки та піхотного озброєння. Під час цього обстрілу декілька ворожих мін влучили у житловий квартал неподалік міської лікарні. На щастя, ніхто не постраждав. Декілька навколишніх будинків були пошкоджені. Також ввечері на цьому напрямку під ворожим мінометним вогнем опинились позиції ЗС України поблизу Широкиного та Мар'янки. По українських захисниках Широкиного також бив ворожий танк", - відзначають в повідомленні.

На Донецькому напрямку зафіксовано 26 фактів порушення бойовиками домовленостей про незастосування зброї. Найнапруженішою ситуацією залишається у передмісті Авдіївки. Вдень українських військових на цій ділянці фронту обстрілювали з мінометів та РСЗВ "Град". Вночі ворог бив з мінометів, 122-мм артилерійських систем, гранатометів різних модифікацій та стрілецької зброї. Неспокійно ввечері було й поблизу Луганського, що на Світлодарській дузі, де бойовики вели вогонь з 82-мм мінометів та гранатометів.

На Луганському напрямку ситуація була більш стабільною. На цій ділянці фронту впродовж минулої доби бойовики лише два рази застосовували зброю. Близько 22:00 бойовики здійснили обстріл позицій ЗСУ біля Кримського з гранатометів.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 годину 26 травня 2017 року Ситуація у районі проведення А...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 25 травня 2017 р.

Нагадаємо, бойовики обстріляли лікарню в Красногорівці. У лікарні обмежать надання медичних послуг жителям.