ua en ru

Ситуація на Донбасі не завадить Україні стати членом НАТО

Ситуація на Донбасі не завадить Україні стати членом НАТО Фото: Ольга Стефанишина (РБК-Україна)

Нинішня ситуація на Донбасі не перешкодить Україні увійти в НАТО. Зараз у складі Альянсу знаходиться багато країн з територіальними конфліктами.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина.

Вона зазначила, що теза про те, що ситуація на Донбасі може перешкодити Україні вступити в НАТО, є пропагандистською.

"Серед членів НАТО є багато країн з територіальними конфліктами. Навіть є країни НАТО, які між собою є спірні територіальні питання. До речі, Німеччина була прийнята до НАТО, незважаючи на те, що частина її території (НДР) була окупована Радянським Союзом", - повідомила Стефанишина.

Віце-прем'єр уточнила, що більш точна інформація про терміни вступу в Альянс стане відомою наступного року. Також Стефанишина впевнена, що блокування комісії Україна-НАТО з боку Угорщини не може тривати вічно.

"Є шалений попит на високий політичний діалог між Україною і НАТО. Як показує практика, при наявності такого попиту інструменти і методи знайдуться", - додала вона.

Нагадаємо, 12 червня Україна отримала новий статус партнерства НАТО з розширеними можливостями (EOP).

При цьому Угорщина продовжила блокувати засідання комісії Україна-НАТО, вимагаючи від українського уряду забезпечити права нацменшин в країні.