ua en ru

Ситуація в Авдіївці: що зараз відбувається в місті

Ситуація в Авдіївці: що зараз відбувається в місті Фото: обстріл Авдіївки ведеться бойовиками з "Градів" ("УНІАН")

Обстріл Авдіївки бойовики почали 29 січня

Ситуація в Авдіївці вже кілька днів залишається напруженою. Обстріл міста триває з 29 січня. Бойовики ведуть вогонь по місту з Градов, також з їх боку було зроблено кілька спроб штурму. Українські військові успішно відбивають ворожі атаки. Проте в результаті була пошкоджена лінія електропередач, і незважаючи на гарантії російської сторони про припинення вогню, ремонтна бригада не може виїхати на місце розриву ЛЕП з-за постійних обстрілів. З Авдіївки евакуювали понад 200 людей, а в самому місті створено обласний координаційний центр, працюють пункти обігріву. Подробиці про події в місті читайте в матеріалі РБК-Україна.

6 лютого

Ситуація в Авдіївці: загострення пішло на спад, теплопостачання відновлено

Павло Жебрівський повідомив про те, що пік загострення в Авдіївці вже пройшов, і навіть є умови для відновлення навчання у школах.

"Пік загострення бойової ситуації біля Авдіївки трохи пішов на спад. Сподіваюся, сьогодні вже запрацюють школи. Умови для відкриття. Електроенергія відновлена, ще допрацьовують. Тепло є, до кінця сьогоднішнього дня вода буде в повному обсязі", - зазначив Жебрівський.

Крім того, в місті вже вдалося відновити теплопостачання.

"За станом на 9:30 в р. Авдіївка відновлено електропостачання. Також відновлено безперебійне електропостачання на Авдіївський коксохімічний завод. Водопостачання в Авдіївці здійснюється згідно графіку подачі води. Ремонтними бригадами планується виконання пусконалагоджувальних робіт для подачі води з Донецької фільтрувальної станції. Орієнтовний час виконання робіт – 7-8 годин. Зараз проблем з теплозабезпеченням м. Авдіївка немає.", - йдеться в повідомленні прес-служби Мінато.

Місцеві жителі продовжують виїжджати з міста

У ДСНС повідомили про те, що сьогодні з Авдіївки було эвакуированно 8 осіб. Таким чином, загалом з моменту загострення ситуації місто покинули 298 осіб, з яких 139 - діти.

#рятуємо_Авдіївку #Авдіївка Станом на 11:00 6 лютого до централізованого електропостачання підключені всі жителі м. А...

Опубліковано ДСНС України 6 лютого 2017 р.

Крім того, повідомляється, що ремонтники готуються запустити Донецьку фільтрувальну станцію.

5 лютого

Гуманітарна ситуація в Авдіївці налагоджується

Сьогодні в Авдіївці нарешті вдалося відновити подачу газу і тепла, про що повідомив Павло Жебрівський. Також, за його словами, в штатному режимі працюють лікарня і стаціонарний телефонний зв'язок.

У той же час, згідно з повідомленням СММ ОБСЄ, ремонтні роботи нарешті вдалося почати на Донецькій фільтрувальної станції під Ясинуватій. Режим тиші тут поки що вдається зберігати.

Відзначимо, "Військове телебачення України" на своєму Youtube-каналі опублікувало відео про поточну ситуацію в Авдіївці.

Енергопостачання Авдіївки відновлено

Ремонтні бригади завершили відновлення лінії електропередач в районі Авдіївки, а через деякий час було відновлено енергопостачання міста. Про закінчення ремонту і відновлення електропостачання Петру Порошенко повідомив Павло Жебрівський.

"Вдячний злагодженій роботі українського уряду, Державної служби надзвичайних ситуацій, славним українським військовим, які зробили все можливе для того, щоб не дати Російській Федерації спровокувати гуманітарну катастрофу і дестабілізувати ситуацію як в Авдіївці, так і по всій лінії фронту", - написав він у своєму Facebook.

Так! Нарешті Авдіївка зі світлом! Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський щойно доповів про відновлення...

Опубліковано Петром Порошенком 5 лютого 2017 р.

4 лютого

Російська сторона СЦКК гарантувала "тишу" на сьогодні

Представники Росії в Спільному центрі контролю і координації (СЦКК) дали гарантії додержання режиму тиші у суботу, 4 лютого. Про це у своєму Facebook повідомив Павло Жебрівський.

За його словами, "тиша" гарантована з метою проведення ремонтних робіт на обірваному лінії електропередач.

"Вранці групи електромонтерів і саперів знову вийшли на лінію пориву ЛЕП під Авдіївка. Від російської сторони в СЦКК отримали письмове підтвердження про припинення вогню", - зазначив Жебрівський.

Зранку групи електромонтерів та розмінувальників знову вийшли на лінію пориву ЛЕП під #Авдіївка. Від російської строни в...

Опубліковано Павлом Жебрівським 4 лютого 2017 р.

Обстріл Авдіївки заважають ремонтникам відновити електро - та водопостачання

В Авдіївці тривають порушення режиму тиші з боку бойовиків. Так, як повідомила місія ОБСЄ в Україні у своєму Twitter, в районі Донецької фільтрувальної станції під Ясинуватій обстріли поновилися, в результаті чого довелося перервати роботи з відновлення подачі води в Авдіївку і довколишні населені пункти.

Також бойовики обстріляли бригаду українських електриків, яка намагалася забезпечити подачу електроенергії в Авдіївку. Про напад на електриків повідомив прес-секретар президента України Святослав Цеголко, пославшись на рапорт, наданий віце-прем'єр-міністром - міністрів з питань ЖКГ Геннадієм Зубко президенту Петру Порошенку.

Ситуація в Авдіївці знову загострилася

Прес-центр штабу АТО повідомив про чергову спробу штурму українських позицій бойовиками. Наступ в районі Авдіївської промзони почалося в 17:30, в обстрілі бере участь 152 мм артилерія і 120 мм міномети. У штабі вважають, що дії бойовиків спрямовані на те, щоб не допустити ремонтні роботи і посилити гуманітарну ситуацію в Авдіївці.

3 лютого

Бойовики обстріляли Авдіївку, Мар'їнку і Красногорівку

Увечері 2 лютого з настанням темряви бойовики в черговий раз обстріляли Авдіївку, а також Мар'їнку і Красногорівку. Як повідомив голова Донецької ВГА Павло Жебрівський, снаряди прицільно були запущені в пункти надання гуманітарної допомоги населенню, пункти обігріву, а також в школу.

Безтямні рашисти щойно жорстко обстріляли Авдіївку. снаряди прицільно лягли в точки надання гаманітарної допомоги населе...

Опубліковано Павлом Жебрівським 2 лютого 2017 р.

У результаті загинули дві людини – місцева мешканка і водій ДСНС. Крім того, осколкове поранення в живіт отримав підполковник ДСНС Дмитро Тритейкин, а британський фотокореспондент отримав поранення в обличчя, внаслідок чого втратив зір.

Оперативна інформація щодо ситуації в м. Авдіївка (станом на 07 год.) Про 21 рік. 5 хв. 2 лютого був обстріляний район...

Опубліковано ДСНС України 2 лютого 2017 р.

Обстріл Авдіївки здійснюється з житлових кварталів Донецька

Bellingcat на основі відкритих джерел зробила висновок про те, що бойовики розміщують РСЗВ Град, якими обстрілюють Авдіївку, в житлових кварталах Донецька.

"Враховуючи близькість обох місць пусків до розташованої в цій місцевості цивільній інфраструктурі, будь-яка українська контратака, покликана придушити вогонь РСЗВ, автоматично піддала б ризику життя цивільних осіб, які проживають в цьому районі. Для пусків напевно використовувалися реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", шасі яких дозволяють машинам пересуватися по бездоріжжю", - йдеться в тексті.

У мережі з'явились відео, опубліковані на Youtube мешканцями Донецька. На них видно, що з житлового масиву міста ведеться обстріл з РСЗВ Град.

Крім того, за словами радника глави МВС Зоряна Шкіряка в основному Авдіївку обстрілюють кадрові російські військові.

"Прицільно і цілеспрямовано б'ють по житлових будинках, об'єктах життєзабезпечення, пунктах надання невідкладної гуманітарної допомоги постраждалим", - написав він.

Обстріли мирної української Авдіївки здебільшого здійснюють військовослужбовці регулярної російської армії! Звично і під...

Опубліковано Зоряном Шкіряком 2 лютого 2017 р.

Виявлені ознаки підготовки РФ до настання

Співрозмовник РБК-Україна в Головному розвідувальному управлінні Міноборони повідомив про те, що розвідниками виявлені ознаки підготовки наступу російських військ на Донбасі. Зокрема, за словами співрозмовника, про це свідчить скорочення мотострілкових і збільшення танкових бригад. Крім того, на це вказують також і недавні навчання армії РФ біля українського кордону, в ході які відпрацьовувалося форсування водних перешкод.

Цю інформацію підтвердив також голова РНБО Олександр Турчинов.

"Українська розвідка зафіксувала збільшення кількості військової техніки (танків, САУ, реактивні системи залпового вогню), боєприпасів, зброї і російських військових, які потрапляють на окуповану територію Донбасу через неконтрольовані ділянки кордону", - сказав він.

За його словами, це свідчить про наміри подальшої ескалації ситуації на Донбасі.

Ситуація в Авдіївці: Порошенко проводить нараду

Петро Порошенко проводить нараду з приводу електрозабезпечення Авдіївки. На ньому присутні глава Міноборони Степан Полторак, голова ДСНС Микола Чечоткін, віце-прем'єр Геннадій Зубко, а також по відеозв'язку голова Донецької ВГА Павло Жебрівський.

Ситуація в Авдіївці: Мінато розробляє альтернативну схему електропостачання

З-за безперервних обстрілу Авдіївки, ремонтні бригади так і не змогли виїхати на місце розриву ЛЕП. Тому Мінато приступило до розробки альтернативної схеми електропостачання міста.