ua en ru

Ситуація у Вірменії: Пашинян заявив про намір бойкотувати організовані РПВ вибори

Ситуація у Вірменії: Пашинян заявив про намір бойкотувати організовані РПВ вибори Фото: Нікол Пашинян (twitter.com sputnik_armenia)

Раніше Карапетян запропонував провести позачергові парламентські вибори у Вірменії

Лідер протестів у Вірменії Нікол Пашинян заявив про намір бойкотувати організовані правлячою Республіканською партією Вірменії (РПВ) дострокові парламентські вибори. Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо Азатутюн".

"Я вважаю, що наша перша реакція полягає в тому, що ми будемо бойкотувати ці вибори, причому активно бойкотувати, тобто вибори не відбудуться", - заявив він, коментуючи можливі дострокові вибори, організовані РПВ.

Крім того, Пашинян заявив, що Республіканська партія "намагається виграти час". Крім того, за словами лідера протестів у Вірменії, Республіканська партія хоче призначити в. о. прем'єр-міністра Карена Карапетяна на посаду прем'єра і "думають, що люди настільки наївні, що погодяться на заміну одного республіканця іншим республіканцем".

"Карапетян неправильно зрозумів те, що ми говоримо. Прем'єр-міністр повинен бути обраний на Національних зборах, згідно із законом він повинен бути висунутий фракціями Національних зборів, а народ на площі до цього повинен дати згоду на будь-якого кандидата", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Карапетян сьогодні, 25 квітня, запропонував провести позачергові парламентські вибори у Вірменії.