ua en ru

Сирійські власті використали бронетехніку для придушення повстання в м.Дараа

Сирійські війська застосували бронетехніку для придушення повстання в м.Дараа. Є відомості, зокрема, про те, що по мітингувальникам вели вогонь танки урядової армії. Про це повідомляє РБК з посиланням на BBC.

За словами громадських активістів, по всій країні були заарештовані сотні прихильників опозиції. У місті Ель-Камишли заарештовано двох відомих діячів курдської опозиції - Абделя Кадер аль-Хазнаві і Абделя Самад Алі. Вони закликали до проведення масових акцій з вимогою демократичних реформ, передає радіо "Свобода".

Нагадаємо, 29 квітня 2011 р. у Сирії сталася серія акцій протесту, в ході якої були відзначені зіткнення маніфестантів з поліцією. У них були вбиті не менше 66 чоловік. Всього за час протестів з середини березня - за даними правозахисників - в зіткненнях в Сирії загинули вже 580 людей.

З 25 квітня Дараа, яке стало епіцентром антиурядових хвилювань, блоковане сирійською армією. Надходять неофіційні повідомлення, що в даному населеному пункті немає електроенергії і немає водопостачання.

З березня 2011 р. у Сирії проходять масштабні акції протесту, викликані аналогічними заворушеннями в сусідніх арабських державах. Протестуючі вимагають відставки Президента Башара аль-Асада. Сирійська опозиція готує нові акції з вимогою відставки Президента.