ua en ru

У Сирії в умовах облоги живуть 500 тис. дітей, - ЮНІСЕФ

У Сирії в умовах облоги живуть 500 тис. дітей, - ЮНІСЕФ Фото: у Сирії півмільйона дітей майже повністю відрізані від світу

Деякі сирійські громади не отримують допомоги протягом двох років

У Сирії менш ніж за рік кількість дітей, які живуть в умовах облоги, подвоїлася і становить близько 500 тис. Про це йдеться в заяві дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), передає BBC.

За даними організації, у 16 районах по всій країні діти майже повністю відрізані від зовнішнього світу, не отримують гуманітарної допомоги і позбавлені доступу до послуг першої необхідності, включаючи медицину та освіту.

"Діти гинуть і отримують поранення, вони занадто налякані, щоб ходити у школу і гратися, вони виживають в умовах браку їжі і майже повної відсутності ліків", - зазначив виконавчий директор ЮНІСЕФ Ентоні Лейк.

Організація підкреслює, що деякі сирійські громади практично не отримують допомоги вже протягом двох років.

За інформацією ЮНІСЕФ, лише у східній частині Алеппо в облозі опинилися 100 тис. дітей.

Організація закликає всі сторони конфлікту зняти блокаду та забезпечити негайний і постійний доступ до дітей гуманітарних місій по всій території країни.

Нагадаємо, спеціальний представник ООН по Сирії Стеффан де Містура заявив, що східні райони міста Алеппо можуть бути повністю знищені до кінця року, якщо продовжаться обстріли міста.