ua en ru

У SIPRI очікують, що оборонний бюджет РФ буде скорочуватися через низькі цін на нафту

У SIPRI очікують, що оборонний бюджет РФ буде скорочуватися через низькі цін на нафту Фото: зброя

В інституті допускають скорочення російського оборонного бюджету у 2017 та наступних роках

У Стокгольмському міжнародному інституті досліджень проблем миру (SIPRI) очікують, що оборонний бюджет Російської Федерації буде скорочуватися через низькі цін на нафту. Про це дослідник інституту Сімон Веземан заявив в інтерв’ю Deutsche Welle.

"У 2017-му та наступних роках, схоже, буде скорочення російського оборонного бюджету, щонайменше у реальних цифрах. Причина проста: загальний бюджет перебуває під значним тиском через ціни на нафту, які набагато нижчі, ніж кілька років тому. Інші статті видатків - соціальне забезпечення, інфраструктура - вже були суттєво скорочені у 2016 році. Відповідно, у багатьох людей виникало питання: а чому на оборону не знижується?" – підкреслив Веземан.

Нагадаємо, Російська Федерація піднялася на третє місце в світі за витратами на озброєння, збільшивши їх до 69,2 млрд доларів.

У минулому році витрати США виросли на 1,7% в порівнянні з 2015 роком і склали 611 млрд доларів. Китай займає друге місце в рейтингу країн з найвищими військовими витратами, збільшивши за рік витрати на 5,4% - до 215 млрд доларів.