ua en ru

Синоптики попереджають про значне похолодання в Україні 7-9 лютого

Синоптики попереджають про значне похолодання в Україні 7-9 лютого Фото: в Україні очікуються снігопади

В Україні очікується зниження температури та сильні снігопади

Синоптики попереджають про значне похолодання в Україні 7-9 лютого 2017 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"За прогнозами Укргідрометцентру, 7-8 лютого в Україні очікується значне похолодання; по всій території, крім Закарпаття, температура знизиться вночі до 12-17 градусів морозу, у східних, Чернігівській та Сумській областях до 20-26 градусів морозу, вдень до 9-15 градусів морозу; у південних та прикарпатських областях вночі 3-9 градусів морозу, вдень 0-5 морозу", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що у переважній більшості областей України, крім східних та північно-східних, очікується сніг, у центральних та західних областях вночі 8 лютого і у Житомирській та Київській областях сильні снігопади, хуртовини, снігові замети, на Закарпатті та півдні - мокрий сніг з дощем, подекуди ожеледь, налипання мокрого снігу. Крім того, повідомляється, що в Одеській області вночі 8 лютого очікуються сильні опади, а у західних, центральних та південних областях - пориви вітру 15-22 м/с.

Як зазначається, у Києві 7-8 лютого мінімальна температура повітря знизиться до 12-17 градусів морозу, крім того очікується невеликий та помірний сніг, а вночі 8 лютого у західних та південних районах Київської області місцями сильний сніг, хуртовини.

Також повідомляється, що 9 лютого у Києві очікується припинення опадів, й, при цьому, відбуватиметься подальше зниження нічної температури до 18-23 градусів морозу, на дорогах ожеледиця.

"9 лютого нічна температура знизиться на більшій частині території країни до 18-23 градусів, на півдні та Прикарпатті до 8-13 морозу, денна - істотно не зміниться, опади припиняться. На дорогах ожеледиця", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДСНС попереджає про підвищення рівнів води в річках на заході України.