ua en ru

Синоптики попереджають про поступове підвищення рівнів річок на Заході

Синоптики попереджають про поступове підвищення рівнів річок на Заході Фото: льодохід на Закарпатті

Найбільше підвищення рівнів води очікується на річках Тиса і Латориця

Українські синоптики попереджають про поступове підвищення рівнів води в річках західних областей України. Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Зазначено, що протягом 5 лютого на річках Закарпатської області утримається підвищений рівень води з коливаннями рiвнiв у межах 0,5 м.

"У нижнiх течiях річок Латориці й Тиси продовжиться пiдвищення рiвня води: р. Латориця - м. Чоп на 0,7-1,2 м з утриманням води на заплавi та р. Тиса - м. Чоп на 3.0 - 3.5 м, руйнування льодового покриву, можливе утворення заторiв льоду", - йдеться в повідомленні.

Також, за даними рятувальників, на посту р. Боржава - с. В. Ремети рiвень до 08:00 5 лютого повiльно пiдвищувався (нижче поста 3-4 км утримується льодовий покрив), утримується високий шар води на заплавi, пiдтоплюються сільськогосподарські угiддя сiл Сiльце, Зарiччя, Боржавське, Камянське, В. Комяти, Вiльхiвки та автодороги Виноградiв - Шаланки (як за рахунок річок, так i за рахунок мiсцевих стокiв). Щоправда, станом на 12:00 спостерігалося незначне зниження рiвня води на 5 см.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через велетенський льодовий затор на території Словаччини виникла загроза підтоплення українських Ужгорода і Сторожниці.