ua en ru

Синоптики попереджають про підйом рівня води в річках України

Синоптики попереджають про підйом рівня води в річках України Ілюстративне фото (із відкритих джерел)

Рівень води в річках басейнiв Сяну, Днiстра може піднятися на 0,8 м

У річках України сьогодні, 7 вересня 2018 року, очікується підйом рівня води. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

Як зазначається, рівень води в річках басейнiв Сяну, Днiстра може піднятися на 0,8 м, а у випадку сильних дощів можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку.

"За даними УкрГідрометцентру, впродовж 7 вересня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,2 - 0,8 м, в межах русел", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні сьогодні, 7 вересня, в більшості областей очікуються грози та шквали. Згідно з даними Укргідрометцентру, протягом доби в Україні, крім Житомирської, Чернігівської, Сумської, Полтавської, Харківської, Луганської областей, очікуються грози.

Зазначимо, сьогодні, 7 вересня 2018 року, температура повітря в Україні підніметься до +26. На заході очікується до +25, на півночі - до +26, в центральних областях - до +25, у східних регіонах - до +26, на півдні - до +25 вдень, в Криму - до +26.