ua en ru

Синоптики попереджають про грози та шквали в Україні

Синоптики попереджають про грози та шквали в Україні Ілюстративне фото (із відкритих джерел)

Місцями очікуються пориви вітру до 15-20 м/с

В Україні сьогодні, 7 вересня, в більшості областей очікуються грози та шквали. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) з посиланням на Укргідрометцентр.

Згідно з даними Укргідрометцентру, протягом доби 7 вересня в Україні, крім Житомирської, Чернігівської, Сумської, Полтавської, Харківської, Луганської області, очікуються грози.

Також, як зазначають синоптики, в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій області в окремих районах град, у Вінницькій, Одеській, Миколаївській області місцями сильні дощі.

"У Полтавській, Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Харківській, Донецькій та Луганській областях місцями пориви вітру і шквали 15-20 м/с", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, згідно з прогнозом синоптиків, 7 вересня 2018 року майже на всій території України очікуються дощі з грозами, тільки в Київській, Чернігівській і Сумській області без опадів, температура повітря підніметься до +26.

В Києві без опадів, температура вдень від +24 до +26, вночі від +15 до +17.

Разом з тим, повідомлялося, що в Києві протягом п'ятниці, 7 вересня, переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Також у Держслужбі з надзвичайних ситуацій попереджали, що в Україні, крім західних та Одеської областей, 6-7 вересня 2018 року утримається надзвичайний рівень пожежної небезпеки - 5 класу.