ua en ru

Синоптики попереджають про хуртовини й ожеледицю в Україні 13 листопада

Синоптики попереджають про хуртовини й ожеледицю в Україні 13 листопада Фото: хуртовини в Україні

ДСНС переходить у посилений режим роботи

Українські синоптики попереджають про сильні снігопади, хуртовини й ожеледицю в Україні 13 листопада. Про це з посиланням на дані Укргідрометцентру повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"13 листопада активний циклон зумовить складні погодні умови: у Київській, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій областях очікуються сильні снігопади та хуртовини, снігові замети, утворення снігового покриву висотою 15-25 см, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця", - йдеться в повідомленні.

Своєю чергою у Черкаській, Полтавській та Кіровоградській областях, за даними синоптиків, - дощ із переходом у мокрий сніг, місцями сильні опади, подекуди налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця.

"У південних, східних та Дніпропетровській областях очікуються сильні дощі. В Україні посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, на півдні та заході місцями 25 м/с", - попередили в ДСНС.

Крім того, по Києву 13 листопада також очікуються складні погодні умови: сильні снігопади, хуртовини, пориви північно-східного вітру 15-20 м/с, снігові замети, утворення снігового покриву висотою до 20 см, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця.

У зв’язку з цим Держслужба з надзвичайних ситуацій переходить у посилений режим роботи. Зокрема в режимі підвищеної готовності перебуває 7 тисяч рятувальників та 2 тисячі одиниць техніки від ДСНС для оперативного реагування на всі надзвичайні ситуації та події, що можуть виникнути внаслідок сильних снігопадів, хуртовин, поривів вітру. На гірських перевалах підготовлено техніку ДСНС високої прохідності.

У відомстві також звернулися до громадян із проханням бути вкрай обережними під час перебування на вулиці, а також дотримуватись елементарних правил безпечної поведінки під час керування автомобілем.

Нагадаємо, 12 листопада 2016 року на заході України місцями очікуються дощі, температура вдень від +2 до +12.