ua en ru

Симоненко виступив за федералізацію України

Комуністична партія виступає за перетворення України на федерацію. Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко з трибуни Верховної Ради у вівторок.

"Ми вважаємо, що компромісне рішення лише одне: що повноваження президента - це вірчі грамоти приймати і нагороди державні вручати", - сказав він.

"Ще одним елементом конституційно-політичної реформи Компартія розглядає процес федералізації України", - заявив Симоненко.

"Треба рятувати майбутнє України, захищаючи наш народ, наші традиції, наше майбутнє тим, що кожна територіальна громада буде сама вирішувати, якою мовою розмовляти, які традиції зберігати, що шанувати і таке інше", - відмітив політик.

Стосовно складу уряду Симоненко сказав: "Фракція Компартії наполягає, що цей уряд не повинен вирішувати питання приведення до влади чергового президента, це повинен бути уряд професіоналів, тих, хто має досвід і хто відсторонений від олігархів".

За його словами, "сьогодні є реальна загроза громадянської війни - і винні в цьому саме ті, хто сьогодні більше за всіх говорить про демократію".

Раніше на підтримку федералізації України висловлювався депутат Партії регіонів Вадим Колесніченко.

Як відомо, питання зміни державного устрою має вирішуватися на всенародному голосуванні.