ua en ru

Сили АТО взяли в полон вже десятки російських спецназівців, - Порошенко

Сили АТО взяли в полон вже десятки російських спецназівців, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Порошенко: Це справжня війна з Росією

Сили антитерористичної операції (АТО) взяли в полон вже десятки російських спецназівців. Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю BBC Україна.

"Давайте говорити прямо - ми не воюємо з підтримуваними Росією сепаратистами. Це - справжня війна з Росією. Сьогодні захопили двох російських військових, кілька тижнів і місяців тому захопили двадцять і шістдесят, відповідно, російських солдатів спеціальних підрозділів. Це - черговий сильний доказ", - заявив він.

Порошенко закликав тих, хто сумнівається в присутності російських солдатів в Україні, приїхати до Києва та переконатися, що немає причини писати в лапках "російські солдати".

"Це - реальні офіцери російських сил спеціального призначення, які приїхали сюди воювати. Ці двоє російських солдатів вбили одного з моїх солдатів", - заявив Президент.

Він підкреслив, що Україна надає доступ до цих солдатів всім гуманітарним організаціям.

"До них вже приходили представники ОБСЄ та Червоного Хреста. Які ще докази ми повинні надати світу? Хоча світ нам і так довіряє. Які докази ми повинні ще надати Росії, що це її солдати, її регулярні сили та її війна і агресія?", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, як заявили у Міністерстві юстиції України, факт затримання в Луганській області російських спецназівців Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва буде переданий в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) як доказ присутності військ Росії на Донбасі.

За матеріалами BBC Україна