ua en ru

Факт затримання спецназівців РФ передадуть в ЄСПЛ, - Мін'юст

Факт затримання спецназівців РФ передадуть в ЄСПЛ, - Мін'юст Фото: Наталія Севостьянова

Це буде черговим доказом присутності військ Росії на Донбасі

Факт затримання в Луганській області російських спецназівців Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва буде переданий в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) як доказ присутності військ Росії на Донбасі. Про це заявила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова в ефірі телеканалу "24".

"Це не єдиний факт, який підтверджує присутність російських військ на території Донбасу. Такі факти ми фіксуємо і передаємо в Європейський суд. Ми працюємо над тим, щоб, коли прийде час розгляду нашої заяви, всі ці докази стали на українську сторону", - сказала Севостьянова.

Вона зазначила, що в Європейському суді зараз є 16 заяв під загальною назвою "Україна проти Росії", які стосуються фактів порушення прав і свобод людини.

"Результат від таких дій у правовій площині передбачає перемогу України та визначення статей Міжнародної конвенції, які порушила Російська Федерація. Це і право на життя, катування, право власності, факт окупації, анексії території. Але Росія намагається затягнути цю справу", - додала заступник міністра.

Нагадаємо, 16 травня в районі міста Щастя були затримані двоє російських спецназівців із Самари - Олександр Александров Євген Єрофєєв.

Пізніше в Міноборони РФ заявили, що затримані на Донбасі спецназівці є колишніми військовими.