ua en ru

На Донеччині затримано двох російських військовослужбовців, - АПУ

На Донеччині затримано двох російських військовослужбовців, - АПУ Фото: Андрій Лисенко

Затримані військовослужбовці прибули з Тольятті

На Донбасі в районі м. Щастя сили антитерористичної операції затримали двох російських військовослужбовців з м. Тольятті (РФ). Про це сказав на брифінгу заявив речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

Лисенко підтвердив інформацію одного з бійців батальйону "Айдар" Юрія Касьянова, який у своєму Facebook повідомив про бій у м. Щастя, під час якого були затримані двоє нападників військовослужбовців російської диверсійно-розвідувальної групи.

"З приводу затримання. Дійсно, факт затримання був. Двоє російських військовослужбовців дійсно затримані. З ними зараз працюють наші оперативники", - сказав Лисенко.

Крім того, лікар батальйону "Айдар" Григорій Максимець уточнив, що затримані військовослужбовці родом із Самари.

"Вчора, 16.05.15, спецназ РФ атакував з окупованого Луганська українське м. Щастя. Зі слів двох поранених полонених росіян з Самари (в/ч спецназу р. з Тольятті, расквартированное в Луганську), доставлених в медслужбу батальйону "Айдар" і 59-го госпіталю - їх ввело в оману командування, яка повідомила, що батальйон "Айдар" виведений з Щастя, покинув ТЕС і вони хотіли подивитися - чи це так", - написав Максимець.

Також він додав, що одного з військових звуть Олександр Александров. Ім'я другого - Євген Єрофєєв, який, за словами лікаря, є офіцером російського спецназу.

Вчера, 16.05.15., Спецназ РФ атаковал из оккупированного Луганска украинский г.Счастье. Со слов двух раненых пленных рос...

Posted by Григорий Максимец on 17 Май 2015 г.

Нагадаємо, в зоні АТО за добу загинули 3 українських військових, 17 поранені.