ua en ru

Швеція підтримує залучення миротворців ООН на Донбас, - Полторак

Швеція підтримує залучення миротворців ООН на Донбас, - Полторак Фото: Петер Хульквіст і Степан Полторак (Ukrainian Land Forces)

Сторони обговорили питання поглиблення військового співробітництва у сфері оборони

Королівство Швеція підтримує Україну у питаннях щодо планів залучення миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй на Донбас. Про це йшлолся під час зустрічі міністрів оборони України та Швеції, повідомили в прес-службі Сухопутних військ України на сторінці в Facebook.

Степан Полторак під час візиту до Канади зустрівся у Ванкувері із із міністром оборони Королівства Швеція Петером Хульквістом. Сторони обговорили питання поглиблення військового співробітництва у сфері оборони.

"Я задоволений, що Україна має підтримку з боку Швеції у питаннях, пов’язаних із планами щодо залучення миротворчої місії ООН на Донбас. Також я впевнений, що рішення оборонного відомства Королівства Швеція щодо приєднання до операції „Unifier“ слугуватиме нарощенню оперативних спроможностей та досягненню взаємосумісності за євроатлантичними стандартами", - зазначив Полторак.

Також він запросив керівника оборонного відомства Швеції відвідати Україну. Точна дата візиту поки не повідомляється.

Нагадаємо, у вівторок, 14 листопада, палата представників Конгресу США проголосувала за надання 350 млн доларів на допомогу Україні в галузі безпеки і істотно розширила її напрямки.