ua en ru

Штайнмаєр побажав Україні мужності та мирного майбутнього

Штайнмаєр побажав Україні мужності та мирного майбутнього Фото: Франк-Вальтер Штайнмаєр (European Union 2016 - European Parliament)

Президент ФРН привітав Петра Порошенка з 26-ю річницею Незалежності України

Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр привітав президента України Петра Порошенка з 26-ю річницею Незалежності України та наголосив, що Німеччину "дуже хвилює доля України та її громадян". Про це повідомила прес-служба глави держави.

"Німеччина і надалі, у міру сил, підтримуватиме Україну і спільно зі своїми європейськими та міжнародними партнерами виступатиме за те, щоб громадяни всієї України могли жити у мирі, стабільності й добробуті на засадах свободи і самостійності", - сказав Штайнмаєр.

У вітанні окремо наголошується, що попри складний і довгий шлях, реалізовано важливі кроки у посиленні співпраці між Україною та країнами ЄС з наданням Україні безвізового режиму у червні 2017 року та очікуваним набуттям чинності Угоди про асоціацію у вересні.

Президент ФРН також наголосив на важливості активного продовження реформ в Україні та побажав Україні та її народові мужності, сил до згуртованості і мирного майбутнього.

Нагадаємо, держсекретар США Рекс Тіллерсон у привітанні до Дня Незалежності України висловив сподівання, що наступний рік принесе Україні мир і процвітання.