ua en ru

Тіллерсон сподівається, що наступний рік принесе Україні мир

Тіллерсон сподівається, що наступний рік принесе Україні мир Фото: держсекретар США Рекс Тіллерсон (president.gov.ua)

США високо цінують завзятість України "перед обличчям великих викликів"

Держсекретар США Рекс Тіллерсон сподівається, що наступний рік принесе Україні мир і процвітання. Про це йдеться в його привітанні до Дня Незалежності України, яке опубліковано на сайті Держдепу.

"Сполучені Штати пишаються тим, що були партнером на шляху України і ми як і раніше непохитні у своїй підтримці суверенітету, територіальної цілісності та демократії. Нехай наступний рік принесе мир, процвітання та прогрес для народу України", - підкреслив Тіллерсон.

За словами держсекретаря, США високо цінують завзятість України "перед обличчям великих викликів", в тому числі, в контексті розв'язаного Росією військового конфлікту на Донбасі й окупації Криму.

"Незважаючи на труднощі, які ви пережили, народ України проявив рішучість для створення економічних можливостей, боротьби з корупцією та зміцнення демократичних інститутів", - зазначив Тіллерсон.

Нагадаємо, на спільній прес-конференції з президентом України Петром Порошенко, міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що Сполучені Штати ніколи не приймуть анексію Криму.