ua en ru

Шокін назвав можливу причину конфлікту ГПУ і НАБУ

Шокін назвав можливу причину конфлікту ГПУ і НАБУ Фото: Віктор Шокін прокоментував конфлікт ГПУ і НАБУ

На думку Шокіна, потрібно було створити Держслужбу розслідувань, а не НАБУ

Екс-генпрокурор України Віктор Шокін вважає, що воззможной причиною конфлікту між Генеральною прокуратурою україни (ГПУ) і Національним антикорупційним бюро (НАБУ) може бути сам факт утворення НАБУ. Про це Шокін заявив в ефірі телеканалу "112".

На його думку, потрібно було створити Держслужбу розслідувань, а не це бюро.


"Причина (конфліктів між ГПУ і НАБУ, - ред.) спочатку закладена в самій освіті НАБУ. Згідно із законом, повинна була бути утворена Державна служба розслідувань, проте замість неї створили НАБУ і віддали функції НАБУ. Я вважаю, це було неправильним рішенням", - сказав Шокін, зазначивши, що в Україні досить органів по боротьбі з корупцією.

Створювати окрему службу всупереч закону, як НАБУ - неправильно, Шокін

"Якщо буде створена Державна служба розслідувань, то НАБУ має бути під департаментом і займатися питаннями корупції конкретно. Але створювати окрему службу всупереч закону, як НАБУ, це неправильно", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-перший заступник генерального прокурора України Микола Голомша вважає, що конфлікт ГПУ і НАБУ міг виникнути із-за того, що правоохоронні органи в Україні надмірно політизовані і діють в інтересах певних політичних кіл.