ua en ru

У школах Києва заборонили політичну агітацію

У школах Києва заборонили політичну агітацію Фото: Київрада заборонила агітацію в школах (kmr.gov.ua)

У школах Києва не повинно бути громадських приймалень політиків

Київська міська рада заборонила політичну агітацію у столичних школах. Відповідне рішення було ухвалено на на пленарному засіданні у четвер, 15 лютого, передає прес-служба Київради.

"Відповідно до рішення, у столичних школах не допускається розповсюдження реклами політичного характеру. Також заборонена політична агітація серед учнів та просування політичного брендингу", - йдеться у повідомленні.

Рішення підтримали 66 депутатів. Як пояснили депутати Київради, в останні роки почастішали порушення норм принципів освіти в Україні щодо її незалежності від політичних партій, громадських і релігійних організацій. Рішення прийнято для унеможливлення залучення учнів і студентів до участі в політичних акціях під час навчально-виховного процесу.

"Згідно з рішенням, матеріально-технічна база навчальних закладів столиці не повинна використовуватись для розміщення громадських приймалень і політичної агітації", - повідомили в Київраді.

Нагадаємо, раніше посилити контроль за фінансуванням політичних партій запропонували у Національному агентстві з протидії корупції.