ua en ru

Шевченка довызвал у збірну України Лук'янчука

Шевченка довызвал у збірну України Лук'янчука Фото: Павло Лук'янчук (olimpik.com.ua))

З 2015 року Лук'янчук виступає за молодіжну збірну

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко вирішив викликати на збір національної команди гравця донецького "Олімпіка" Павла Лук'янчука. Про це повідомляє прес-служба Федерації футболу України.

Повідомляється, що причиною для запрошення ще одного захисника стало, те, що в матчі 11-го туру чемпіонату Української Прем'єр-Ліги "Шахтар" - "Карпати" одразу двоє гравців оборони збірної України Богдан Бутко і Ярослав Ракицький отримали пошкодження.

Ступінь серйозності пошкоджень буде визначена в результаті медичного обстеження, яке визначить, чи допоможуть згадані гравці у вирішальних матчах України проти Косово і Хорватії.

Зазначимо, що для 21-річного Лук'янчука це дебютний виклик до головної команди країни. Раніше вихованець дитячої школи запорізького "Металурга" неодноразово виступав на юнацькому та молодіжному рівнях. З 2012 року він постійно отримував виклик в юнацькі збірні України, у складі яких був учасником чемпіонату Європи U-17 2013 і чемпіонатів Європи U-19 2014 і 2015. З 2015 року став виступати за молодіжну збірну.

Нагадаємо, раніше Шевченка довызывал до складу збірної України ще двох гравців - форварда київського "Динамо" Артема Бесєдіна і захисника полтавської "Ворскли" Ігор Пердута.