ua en ru

Шостий день війни РФ проти України. Ситуація в регіонах: зведення Міноборони

Шостий день війни РФ проти України. Ситуація в регіонах: зведення Міноборони Фото: війна Росії проти України триває шостий день (УНІАН)

Шостий день триває війна Росії проти України. Наші військові та й загалом - всі громадяни чинять потужний спротив, а тому ворогу не вдалося стрімко досягти поставлених цілей.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр Міноборони.

"Російські окупанти продемонстрували усьому світу свою підступність: нанесення ракетних ударів, ведення вогню реактивними системами залпового вогню та авіаудари свідчать, що вони неспроможні воювати з готовим до тотального супротиву українським народом. "Сміливість" окупантів проявляється тільки у залякуванні мирного населення та мародерстві", - йдеться в повідомленні.

В той же час українські захисники на Сіверщині продовжують ведення оборонних боїв на зайнятих рубежах, із завданням - не допустити просування противника в напрямках населених пунктів Кіпті та Ніжин.

Також частина сил продовжує ведення оборони Чернігова, здійснює вогневе ураження противника всіма наявними засобами та не допускає вклинення противника в межі міста.

На Слобожанщині підрозділи ЗСУ продовжують ведення оборонних боїв на зайнятих рубежах, завдають противнику втрат в живій силі та техніці, захоплюють полонених.

На Приморському напрямку наші захисники продовжують ведення оборонної операції у визначеній смузі відповідальності.

Угруповання оборони міста Київ продовжує вести бої та утримувати визначені райони оборони, частиною сил готується до виконання раптово виникаючих завдань.

Разом з тим штурмові підрозділи та підрозділи артилерії зайняли оборону на околицях столиці та удосконалюють фортифікаційне обладнання позицій.

"Підрозділи територіальної оборони посилюють особовий склад Збройних Сил України та виконують завдання з охорони та оборони важливих об’єктів інфраструктури столиці", - резюмували у відомстві.

Нагадаємо, на шостий день війни Росії проти України продовжуються вуличні бої у Херсоні.

Додамо, сьогодні внаслідок обстрілу телевежі в Києві на Дорогожичах загинули щонайменше п'ять осіб. Ще стільки ж зазнали поранень.