ua en ru

За шість років у Раді опрацювали понад десять тисяч запитів на публічну інформацію

За шість років у Раді опрацювали понад десять тисяч запитів на публічну інформацію Фото: Верховна Рада

Більшість запитів від громадян надходить через засоби електронної комунікації

За шість років у Верховній Раді України опрацьовано понад десять тисяч запитів на публічну інформацію. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

"Загалом, протягом шести років, в Апараті Верховної Ради України було опрацьовано 10 172 запити на отримання публічної інформації", - сказано в повідомленні.

Так, за 2011 рік було опрацьовано 1143 запити на отримання публічної інформації. У 2012 році – 1782, у 2013 – 1944 запити. Однак, у 2014 році їх кількість знизилась, було опрацьовано лише 1421 запит. Це було зумовлено нестабільною політичною ситуацією у державі - з січня 2014 року майже не приймалися закони. Новообрана Рада розпочала свою роботу 27 листопада 2014 року, тому й кількість запитів на публічну інформацію за цей період була мінімальною. У 2015 році почалася повноцінна робота ВР, тому кількість запитів зросла. У 2016 році вже було опрацьовано 2243 запити на публічну інформацію.

"Кожен може подати запит через Інтернет, пошту, e-mail, фельдзв’язок, особисто, факсом тощо. Наразі, більшість запитів від громадян надходить через засоби електронної комунікації", - повідомили в Апараті ВР.

altФото: статистика по публічним запитам в Раду

altФото: статистика по публічним запитам

Нагадаємо, протягом 2016 року громадяни в запитах на публічну інформацію до парламенту найчастіше просили надати відомості про розмір нарахованої заробітної плати в гривнях за кожен місяць 2016 року з урахуванням всіх доплат, надбавок і винагород всіх народних депутатів України восьмого скликання, голови Верховної Ради України і його заступників.