ua en ru

Українці у 2016 найбільш цікавилися у запитах до Ради про розмір зарплатні нардепів

Українці у 2016 найбільш цікавилися у запитах до Ради про розмір зарплатні нардепів Фото: Верховна Рада України

Усього в апараті у 2016 році було зареєстровано 2243 запити на інформацію

Протягом 2016 року громадяни у запитах на публічну інформацію до парламенту найчастіше просили надати відомості про розмір нарахованої заробітної плати у гривнях за кожний місяць 2016 року з урахуванням усіх доплат, надбавок та винагород усіх народних депутатів України восьмого скликання, Голови Верховної Ради України та його заступників. Про це повідомляє інформаційне управління апарату ВР.

Зазначається, що усього в апараті протягом 2016 року було зареєстровано 2243 запити на інформацію, в яких було порушено 3682 питання.

Чим ще цікавилися українці у своїх запитах до Апарату Ради

Підкреслюється, що українці у запитах просили надати список нардепів, яким здійснена виплата компенсації для оренди житла або винайму готельного номеру у минулому році, та скільки кожний з цих депутатів отримав коштів у вигляді компенсації на ці потреби, копії декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2015 рік депутатів ВР та співробітників Апарату Ради.

Також українців цікавили список штатних помічників-консультантів народних депутатів України усіх cкликань, копії протоколів і усіх стенограм засідань (в тому числі і виїзних) комітетів парламенту за 2016 рік, інформацію про відпустки нардепів за минулий рік та копії підтверджуючих документів щодо перебування їх у відпустках, про фінансові звіти ВР та її Апарату за всі роки, висновки Головного юридичного та Головного науково-експертного управлінь Апарату парламенту до окремих законопроектів, копії проектів постанов про звільнення суддів упродовж 2016 року.

Крім того, дописувачі цікавилися, скільки на балансі Ради знаходиться службових квартир і чому до них не заселяють нардепів восьмого скликання, вартістю проїзду територією України та розміром депутатам витрат на закордонні відрядження та виконання депутатських повноважень. Також зафіксовано прохання надати текст прийнятого державного бюджету на 2017 рік та інформацію про відвідування громадянами відкритих пленарних засідань парламенту.

"1236 запитів надійшло через Інтернет, 763 - електронною поштою, 121 - поштою, 55 - нарочним, 54 - фельдзв’язком, 12 - телефоном, 2 - на особистому прийомі", - зазначається в повідомленні.

Українці у 2016 найбільш цікавилися у запитах до Ради про розмір зарплатні нардепівФото: запити громадян

Нагадаємо, наприкінці грудня перший заступник голови комітету з питань регламенту і організації роботи ВР Павло Пинзеник заявив, що поки немає правових підстав для виплати заробітної плати народним депутатам з 1 січня 2017 року.