ua en ru

Всередині Шенгенської зони продовжили прикордонний контроль

Всередині Шенгенської зони продовжили прикордонний контроль Фото: Єврокомісія продовжила прикордонний контроль

Контроль продовжено ще на 3 місяці

У Європейському союзі погодили продовження Німеччиною та кількома іншими країнами, що входять до Шенгенської зони, прикордонного контролю ще на три місяці, передає Deutsche Welle.

Таку пропозицію Єврокомісії затвердили у Брюсселі у п'ятницю, 11 листопада, міністри торгівлі країн ЄС, уповноважені на це своїми урядами.

Таким чином, до лютого 2017 року Німеччина може продовжити контролювання на своїх кордонах осіб та транспортних засобів. Йдеться переважно про перевірку паспортів осіб, які перетинають кордон у поїздах, автобусах або на поромах.

Зазначається, що між 26-ма країнами, які є сторонами Шенгенської угоди, за загальним правилом, прикордонний контроль скасований. За умовами угоди, він може поновлюватись у виняткових випадках.

Скасувати тимчасовий прикордонний контроль країни мали у середині листопада. Однак з огляду на те, що закриття "балканського маршруту" призвело до потоку біженців, які прибувають морем до Греції та Італії, а за тим намагаються потрапити до країн Центральної Європи, Єврокомісія винесла пропозицію про продовження контролю на кордонах всередині Шенгенської зони.

Нагадаємо, у ЄС приступила до роботи нова прикордонна і берегова охорона, яка була створена на тлі міграційного кризи.