ua en ru

Шахтарі перекрили міжнародну трасу "Львів-Рава-Руська"

Шахтарі перекрили міжнародну трасу "Львів-Рава-Руська" Фото: шахтарі проводять акцію протесту на міжнародній трасі

На даний час грубих порушень правопорядку не зафіксовано

У Львівській області сьогодні, 29 липня, гірники державного підприємства "Львіввугілля" з 10:00 частково перекривають рух на міжнародній трасі "Львів – Рава–Руська", вимагаючи виплати заборгованостей по заробітній платі. Про це повідомляє прес-служба управління Національної поліції в Львівській області.

"Близько 100 шахтарів безперервно ходять по пішохідному переході біля села Воля Висоцька Жовківського району. На даний час грубих порушень порядку не зафіксовано. Великого скупчення автомобілів немає, оскільки працівники поліції організували об’їзд даної ділянки траси де проходить акція протесту", - сказано в повідомленні.

Шахтарі перекрили міжнародну трасу "Львів-Рава-Руська"Фото: шахтарі вимагають виплати заборгованності по зарплаті

При цьому голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у соцмережі Facebook написав, що за травень і червень борг перед гірниками Львівщини складає вже 130 млн гривень.


"За травень і червень борг перед гірниками Львівщини складає вже 130 млн грн… А вже закінчується липень. Обіцянка розрахуватися із шахтарями до 27 липня виявилася обманом. Про те, що Кабмін своєю постановою саме 27 липня перерозподілив кошти й виділив на підтримку держпідприємств 200 млн грн, гірники Львівщини знають, але розуміють, що їх не вистачить навіть на те, щоб погасити уже наявні борги, тому й вирішили проводити свою акцію", - зазначив Волинець.

Крім того, він підкреслив, що акцію планують продовжити до 15:00.

"Акцію планують продовжити до 15 години. Коли з"являться гроші, тоді і будуть переговори", - написав голова профспілки.

В той же час, як повідомляє прес-служба прокуратури Львова, Червоноградською місцевою прокуратурою 27 липня 2016 року відкрито кримінальне провадження, за фактом умисної невиплати заробітної плати працівникам державного підприємства «Львіввугілля».

«Зокрема, шахтарям заборговано зарплатню за травень та червень цього року на загальну суму 105 млн грн», - повідомляє прес-служба

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 175 КК України,

Відповідні матеріали кримінального провадження скеровано з письмовими вказівками прокурора для проведення досудового розслідування до слідчого відділу Сокальського ВП ГУ НП у Львівській області.

Досудове розслідування перебуває на контролі прокуратури.

Нагадаємо, 27 липня уряд схвалив проект розпорядження про перерозподіл видатків держбюджету, передбачених Міністерством енергетики та вугільної промисловості на 2016 рік, який розроблений для забезпечення виплати зарплат шахтарям.