ua en ru

Шахтар - Вольфсбург: анонс матчу Ліги Європи

Шахтар - Вольфсбург: анонс матчу Ліги Європи Фото: "Шахтар" - "Вольфсбург" (shakhtar.com)

Готуємося до відновлення еврокубків після паузи через коронавірус

Донецький "Шахтар" прийме німецький "Вольфсбург" в матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи. Трансляція розпочнеться о 19:55, а дивитися гру можна на телеканалі "Футбол 1". На думку букмекерів, фаворитами зустрічі є "гірники". Цей поєдинок розпочнеться з хвилини мовчання.

5 серпня 19:55
Київ, НСК "Олімпійський"

Майже п'ять місяців очікування підійшли до кінця - єврокубки після тривалої паузи, пов'язаної з пандемією коронавірусу, повертаються.

Перша гра між командами відбулася в Німеччині ще 12 березня. Тоді на порожній "Фольксваген Арені" через ситуацію з вірусом підопічні Луїша Каштру здобули виїзну перемогу з рахунком 2:1. Відтак "гірникам", аби пройти у чвертьфінал, вистачить мінімальної перемоги або нічиєї, тоді як "вовкам" потрібно забивати мінімум двічі та не пропустити у свої ворота.

Форма команд

"Помаранчево-чорні" мали менше часу на відпочинок ніж суперники. Останній офіційний матч донеччани зіграли 19 липня, тоді як німці догравали Бундеслігу ще наприкінці червня. "Вольфсбург" фінішував на сьомому місці, отримавши перепустку у кваліфікацію Ліги Європи на наступний сезон.

"Гірники" після відновлення сезону УПЛ перемогли у семи матчах з десяти. Ще двічі підопічні Луїша Каштру оформили нічию і раз програли. У підсумковій турнірній таблиці чемпіонату команда фінішувала з рекордним відривом від другого місця.

"Шахтар" в рамках підготовки до гри з командою Олівера Гласнера провів два спаринги. Спочатку команда здобула вольову перемогу над "Поліссям" - 4:1, а потім перемогла "Верес" з рахунком 2:0. "Вольфсбург" провів лише один контрольний матч з "РБ Лейпцигом", зігравши внічию 1:1.

Кадрова ситуація

У "гірників" встигли відновитися травмовані Манор Соломон, Алан Патрік та Євген Коноплянка. Головне завдання тренерського штабу Каштру - знайти заміну Ісмаїлі. Основний лівий захисник донеччан пошкодив коліно і пропустить близько півроку. Його разом з півзахисником Михайлом Мудриком навіть прибрали з заявки на Лігу Європи, а замість цього в заявку увійшов захисник Вітао.

У "Вольфсбурга" травмовані оборонці Вілліам, Пауло Отавіо та колишній динамівський нападник Адмір Мехмеді. Проти "Шахтаря" не зіграє захисник Кевін Мбабу, у якого 25 липня виявили коронавірус.