ua en ru

"Шахтар" програв апеляцію про компенсацію за перехід Зінченка

"Шахтар" програв апеляцію про компенсацію за перехід Зінченка Фото: Олександр Зінченко (facebook.com/mancity)

Спортивний арбітраж відхилив позов донецького клубу

Спортивний арбітражний суд (CAS) відхилив апеляцію донецького "Шахтаря" на рішення ФІФА щодо переходу півзахисника Олександра Зінченка в російську "Уфу". Про це повідомляється на офіційному сайті юридичної компанії SILA, яка представляла інтереси українського футболіста і російського клубу в суді.

"Панель арбітрів повністю відхилила апеляцію, подану ФК "Шахтар" проти ФК "Уфа", Олександра Зінченка та ФІФА. Раніше український клуб залишився незадоволений рішенням ФІФА, згідно з яким палата ФІФА присудила компенсацію на користь "Шахтаря" в розмірі 8 000 євро і не застосувала спортивні санкції ні до футболіста, ні до "Уфи", - йдеться в повідомленні.

У 2014 році Зінченко в односторонньому порядку розірвав угоду з "гірниками". У лютому 2015 року "Уфа" підписала контракт на чотири роки із Зінченком. Донецький клуб був проти трансферу і звернувся до ФІФА з вимогою про дискваліфікацію гравця на півроку і грошовий штраф, а також про санкції до "Уфи".

Влітку 2016 року російська команда продала хавбека в "Манчестер Сіті", після чого "Шахтар" звернувся до ФІФА. Гравця зобов'язали заплатити донецькому клубу 8 тисяч євро. "Шахтар" вважав це покарання занадто м'яким і звернувся в CAS.

Нагадаємо, український півзахисник "Манчестер Сіті" Олександр Зінченко не шкодує про рішення покинути донецький "Шахтар".