ua en ru

СФ РФ допускає введення російських військ до Криму для забезпечення безпеки ЧФ і громадян Росії

Рада Федерації (верхня палата парламенту Російської Федерації) допускає введення обмеженого контингенту російських військ в Криму для забезпечення безпеки Чорноморського флоту та громадян, які там знаходяться Росії.

Рада Федерації (верхня палата парламенту Російської Федерації) допускає введення обмеженого контингенту російських військ в Криму для забезпечення безпеки Чорноморського флоту та громадян, які там знаходяться Росії. Про це в суботу в ефірі телеканалу "Росія 24" заявила спікер ради федерації Валентина Матвієнко (на фото).

Вона розповіла, що сенатори СФ прийняли звернення до Президента Росії Володимиру Путіну, в якому вони просять вжити заходи забезпечення безпеки росіян і російських військових в Криму.

"Можливо, в цій ситуації, йдучи на прохання уряду Криму, навіть ввести наш обмежений контингент для того, щоб забезпечити безпеку Чорноморського флоту і громадян Росії, які проживають на території Криму", - заявила Матвієнко.

При цьому вона підкреслила, що "рішення, звичайно ж, за президентом нашої країни, за Верховним Головнокомандувачем".
Зазначимо, звернення до Володимира Путіна прийняли сьогодні і депутати Держдуми.

Нагадаємо, сьогодні голова Радміну АР Крим Сергій Аксьонов звернувся за допомогою до Росії. Аксьонов також тимчасово перепідпорядкував собі силові структури автономної республіки.