ua en ru

Глава Радміну АРК Аксьонов звернувся до Путіна за допомогою

Новообраний голова Ради міністрів АРК Сергій Аксьонов звернувся до Президента Росії Володимира Путіна за допомогою.

Новообраний голова Ради міністрів АРК Сергій Аксьонов звернувся до Президента Росії Володимира Путіна за допомогою. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради АРК.

Аксьонов звернувся до Путіна "про надання сприяння у забезпеченні миру і спокою на території Автономної Республіки Крим".

"Незважаючи на домовленості, досягнуті з центральною владою, про неприпустимість призначення керівників силових структур без погодження з Верховною Радою АРК, порушенням норм Конституції АРК, затверджені законом України та законом України "Про міліцію", вчора, 28 лютого, начальником Главку кримської міліції був призначений Авруцький Ігор Якович. Дане призначення, а також наявність на території автономії "невідомих озброєних груп, бойової техніки і нездатність силових структур, розташованих в АРК, ефективно контролювати ситуацію на території республіки", призвело до того, що "виникли заворушення із застосуванням вогнепальної зброї", - заявив Аксьонов.

"Враховуючи вищевикладене, я, як голова Ради міністрів АРК, реалізуючи повноваження, покладені на мене ВР АРК, приймаю рішення про тимчасове перепідпорядкування з'єднань, частин, силових структур МВС, МВО, ВС, МНС, флоту, податкової, прикордонників безпосередньо мені. Всім командирам виконувати мої накази і розпорядження. Незгодних прошу залишити службу", - сказав Аксьонов.