ua en ru

Сестрі Савченко заборонили в'їзд в Росію до 2020 року

Сестрі Савченко заборонили в'їзд в Росію до 2020 року Фото: Віра Савченко

В'їзд заборонено за ініціативою ФСБ

Сестрі депутата Верховної Ради, льотчиці Надії Савченко, Вірі заборонили в'їзд на територію Російської Федерації до 1 вересня 2020 р. Про це сестра парламентаря повідомила на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Повертаємось в Україну. ПП "Чортково-Миловое". На кордоні РФ працівник повідомив, що мені, Савченко В.В., заборонений в'їзд до РФ до 01.09.2020 року... Ініціатива ФСБ. Це те, що нам повідомив прикордонник РФ", - написала Віра Савченко.

"А як же "суд", я ж свідок на суді по справі Сестрички. Може Плотницькому теж заборонять в'їзд до РФ служба ФСБ?", - підкреслила сестра нардепа.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України в черговий раз висловлює "рішучий протест у зв'язку із продовженням судового фарсу над незаконно утримуваною в Росії" громадянкою України Надією Савченко.

12 жовтня в Донецькому міському суді Ростовської області продовжилися слухання у справі Надії Савченко. Із 59 свідків звинувачення у справі Савченко на поточний момент допитано лише 12.

Зазначимо, що Донецький міськсуд Ростовської області Росії, який розглядає справу Савченко, під час попередніх слухань у вересні подовжив для неї запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на півроку, до січня 2016 р. Пізніше суд відхилив скаргу на подовження арешту Савченко.