ua en ru

Свідки у справі Савченко спростовують свідчення один одного

Свідки у справі Савченко спростовують свідчення один одного Фото: Надія Савченко

З 59 свідків звинувачення у справі Савченко на поточний момент допитано лише 12

Сьогодні, 12 жовтня, в Донецькому міському суді Ростовської області триває слухання у справі української льотчиці, народного депутата Надії Савченко. У ході допиту свідки спростовують свідчення один одного, повідомив адвокат Микола Полозов в Twitter.

"Судове засідання у справі Савченко почалося. Перший свідок Жаббаров А.Н. - сепаратист з т.з. "ЛНР"... Свідок Жаббаров годинника не мав, мобільний у нього був вимкнений. Час визначав "орієнтуючись по сонцю"... Свідок Жаббаров нічого не пам'ятає", - написав він.

Разом з тим, другий свідок - також бойовик ЛНР, спростовує дані свідчення.

"Наступний свідок Соляник І.А. теж сепаратист. Колишній боєць батальйону "Зоря", нині заступник міністра охорони здоров'я т.зв. "ЛНР". Свідок Соляник заявив, що полонених ніколи не відпускали. Про втечу з полону Савченко він нічого не знає. Свідок Соляник спростував показання попередніх свідків. У Савченко при затриманні руки були зв'язані за спиною", - написав Новіков.

Також адвокат зазначив, що з 59 свідків звинувачення у справі Савченко на поточний момент допитано лише 12.

"З 59-ти свідків звинувачення у справі на поточний момент допитано лише 12. І звинувачення якось не квапиться їх допитати", - написав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська льотчиця Надія Савченко погрожує оголосити сухе голодування у відповідь на те, як проходить суд.