ua en ru

Серйозних фортифікацій навколо Маріуполя не існує, - нардеп

Серйозних фортифікацій навколо Маріуполя не існує, - нардеп Фото: нардеп Єгор Соболєв

Ніяких серйозних оборонних споруд Маріуполя не існує. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив народний депутат від "Самопомичи" Єгор Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Інформація, яку ми хочемо викласти до суспільства і докладно викласти у зверненні до Верховному головнокомандувачу, на жаль, добре відома російським терористичним військам, їх розвідувальним групам, які постійно використовують слабкість в обороні Маріуполя. Для кожної людини, який там не був, але сподівається, що робляться великі справи для захисту цього українського міста треба зрозуміти, що в більшості всі великі справи керівництво Міноборони і Генштабу робить на словах. Ніякої серйозної фортифікації Маріуполя не починали будувати", - сказав Соболєв.

Він додав, що перед містом стоїть одне єдине фортифікаційна споруда.

"З більш-менш добре обладнаних укріплень існує тільки одне на всю величезну лінію потенційних підходів і кутів атаки з боку росіян. Це одне укріплення, збудоване місцевим ентузіастом бізнесменом, який втомився чекати того, що нічого не робиться, домовився з військовими інженерами взяв у них проект і без якого-небудь контракту з Міністерством оборони або генштабом почав зводити ці укріплення. Він каже, що у нього це тривало лише сім днів для того, щоб побудувати форт, який закриває чотири кілометри оборони. Ні праворуч від цього форту, ні зліва, ні в інших лініях потенційного наступу, включаючи берегову лінію, ніяких серйозних зміцнень більше не збудовано", - сказав Соболєв.

Він додав, що іншою великою проблемою є брак військ в цьому напрямку.

Нагадаємо, при цьому в Міноборони повідомляють, що навколо Маріуполя триває зведення фортифікацій.

Зазначимо, Соболєв здійснив перевірку проведення фортифікаційних робіт, після чого повідомив, що фортифікація Маріуполя на 90% існує лише на картах.