ua en ru

У вересні поліція зареєструвала понад 2 тис. злочинів, пов'язаних з обігом зброї

У вересні поліція зареєструвала понад 2 тис. злочинів, пов'язаних з обігом зброї Фото: патрони (facebook.com/ato news)

Правоохоронці вилучили 857 одиниць вогнепальної зброї у вересні

Національна поліція України (НПУ) у період з 6 вересня по 1 жовтня 2017 року задокументувала 2083 злочинів, пов'язаних з незаконним обігом зброї. Про це свідчать дані інфографіки, яку розмістив перший заступник голови НПУ В'ячеслав Аброськін у Facebook.

За вказаний період правоохоронці вилучили 857 одиниць вогнепальної зброї, а також 393 одиниці вибухівки. Найбільше поліцейські вилучали гранати (691 одиниця), пістолети (368 одиниць) і карабіни та гвинтівки (127 одиниць). Крім того, правоохоронці вилучили 157,8 тис. набоїв.

Сьогодні я для себе вирішив підбити підсумок роботи Національної поліції за останній місяць, зокрема результати проведен...

Опубліковано Vyacheslav Abroskin 1 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, українські правоохоронні органи регулярно повідомляють про виявлену в громадян зброю. Зокрема 29 вересня прокуратура Харківської області розповіла, що її співробітники спільно з поліцією в приватному домоволодінні одного з районів регіону виявили арсенал зброї.

При обшуку правоохоронці вилучили понад 770 патронів різного калібру, 4 тротилові шашки, 1 гранатомет, 2 корпуси протитанкових гранат і 2 рукоятки до них, 4 корпусу ручних осколкових гранат і запали до них, а також димові шашки, 2 глушника, електродетонатор та інше.