ua en ru

Сенцова могли етапувати для обміну, - адвокат

Сенцова могли етапувати для обміну, - адвокат Фото: Олег Сенцов (youtube-currentytime.tv)

Сьогодні стало відомо, що Сенцова немає у виправній колонії на Уралі

Російський адвокат Микола Полозов не виключає можливості обміну ув'язненими між Росією і Україною або тиску на кримського режисера Олега Сенцова з боку російської влади. Про це він розповів "Крим.Реалії".

"Є два варіанти цих подій. Перше: за Сенцову прийнято якесь політичне рішення і його, наприклад, збираються обміняти - це позитивний результат. І негативний варіант - його переводять в іншу російську колонію. Етап завжди виснажливий для ув'язненого, в якихось моментах це можна назвати катуванням і це можна розцінити як тиск на Сенцова з боку російської влади", - зазначив Полозов.

Також адвокат не виключає можливості переведення ув'язненого в колонію, де є лікувальний заклад Федеральної виконавчої служби покарань (ФСВП) або помилку системи "ФСВП лист".

"У будь-якому випадку, це тривожний факт і російські правозахисники повинні бити на сполох, адресувати своє звернення до ФСВП. Українські власті повинні надіслати офіційні запити на адресу російської влади", - вважає адвокат.

На даний момент російські правозахисники зайнялися пошуком Сенцова, вони звертаються в офіс російського омбудсмена Тетяни Москальковой, ряд лікарень, московське СІЗО Лефортово.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що українського політв'язня Сенцова немає у виправній колонії №8 в місті Лабитнангі на Уралі, де він повинен відбувати ув'язнення.