ua en ru

У Сенаті США глави Twitter і Facebook заявили про неупереджену роботу на виборах

У Сенаті США глави Twitter і Facebook заявили про неупереджену роботу на виборах Фото: Facebook (pixabay)

Голова і засновник найбільшої соціальної мережі світу Facebook Марк Цукерберг і глава соцмережі Twitter Джек Дорсі дали свідчення в Сенаті щодо обробки результатів виборів в США цифровими платформами та публікації новин про їхні підсумки. Слухання в Юридичному комітеті були присвячені цензурі та придушенню волі виборців в контексті виборів.

Про це повідомляє Fox News.

Цукерберг заявив, що компанія видаляла помилкові твердження про голосування і показувала попередження більш ніж на 150 млн матеріалів, поширених в соцмережі.

Також компанія посилила заходи, щоб не можна було "використовувати платформу для організації заворушень в період після виборів".

Глава Twitter заявив, що фільтрація повідомлень в соцмережі в період виборів, всупереч твердженням республіканців, не була упередженою.

"При фільтрації контенту всі рішення приймаються без урахування політичних поглядів, партійної приналежності чи політичної ідеології", - сказав Дорсі.

Цукерберг і Дорсі виступили з віддаленого зв'язку перед Юридичним комітетом Сенату США. Це вже другі слухання, присвячені роботі соцмереж у період виборів у США.

Нагадаємо, раніше адміністрація соцмережі Facebook заявила, що чинний президент США Дональд Трамп "передчасно" оголосив про свою перемогу на виборах глави держави. Через що компанія буде нагадувати на своїх платформах, що підрахунок голосів виборців ще йде.

Соціальна мережа Twitter посилила політику щодо дезінформації. Таке рішення влада компанії прийняла перед виборами президента США.