ua en ru

Сенат США вивів з-під дії санкцій проти Росії співпрацю по лінії NASA

Сенат США вивів з-під дії санкцій проти Росії співпрацю по лінії NASA Фото: сенат США (tweeter.com/UKRintheUSA)

Сенат США абсолютною більшістю схвалив законопроект про введення нових санкцій проти Росії та Ірану

Сенат США абсолютною більшістю схвалив законопроект про введення нових санкцій проти Росії та Ірану, разом з тим, з-під дії санкцій виведено співпрацю з РФ по лінії NASA. Про це повідомляє CNN.

"Сенат прийняв дві поправки, перш ніж схвалити законопроект. Перша, що санкції не будуть поширюватись на NASA і комерційні космічні запуски, оскільки російські ракетні двигуни використовуються на американських ракетах Atlas V і Antares", - йдеться в повідомленні.

Друга поправка, як наголошується, підтвердила принцип НАТО про те, що напад на одного члена НАТО є нападом на всіх членів Альянсу.

Як повідомляє The Associated Press, законопроект передбачає покарання у відношенні РФ за втручання в 2016 році в вибори шляхом введення санкцій відносно ключових секторів російської економіки, в тому числі гірничодобувного, металургійного, судноплавства і залізниць, а також санкції накладаються на осіб, які можуть бути причетні до кібератак на США.

Крім того, законопроект накладає санкції щодо осіб, які беруть участь у програмі Ірану зі створення балістичних ракет і тих, хто веде з ними бізнес.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сенат Сполучених Штатів Америки (США) схвалив розширення санкцій проти Росії.