ua en ru

Сенат США схвалив розширення санкцій відносно РФ

Сенат США схвалив розширення санкцій відносно РФ Фото: сенат США (tweeter.com/UKRintheUSA)

Поправки повинні пройти голосування в Палаті представників і бути підписані головою США

Сенат Сполучених Штатів Америки (США) схвалив розширення санкцій відносно Російської Федерації (РФ). Про це повідомляє Washington Examiner.

"Настав час реагувати на напад Росії на американську демократію силою і рішучістю, із загальною метою та діями", - заявив голова комітету сенату з питань збройних сил Джон Маккейн.

Згідно з інформацією видання, сенат проголосував у середу за введення санкцій проти Росії у відповідь на спроби цієї країни втрутитися і вплинути на вибори в 2016 році. Документ не зможе бути заблокованим главою США Дональдом Трампом без схвалення конгресу.

Так, поправки розширюють санкції проти РФ, в тому числі за вторгнення країни в Україну і агресивні дії в Сирії. Обмеження стосуються металургії, залізничного транспорту, гірничодобувної промисловості і інвесторів, які вкладуть у експортні нафто - і газопроводи більше 1 млн доларів.

Поправки схвалили обидві партії в Сенаті. Далі вони повинні пройти голосування в Палаті представників у Конгресі, після чого документ має підписати президент США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву держсекретаря США Рекса Тіллерсона, що Україна і РФ можуть вирішити ситуацію на Донбасі поза мінських угод.