ua en ru

Сенат США розгляне нові економічні санкції проти Ірану

Лідер демократичної більшості в сенаті США Гарі Рейд заявив 27 березня 2012 р., про те, що найближчим часом щодо нафтової промисловості Ірану можуть бути введені економічні санкції.

Обмеження торкнуться закордонних банків, які здійснюють перекази в інтересах державних нафтових компаній, а також торкнуться торгового флоту Ірану.

"Я попередив лідера республіканців у сенаті, Мітча Макконнелла, що скоро запрошу його формальної згоди на цей захід (введення санкцій)", - цитує Reuters слова Рейда. Він також додав: "Ці санкції - ключовий аргумент запобігання появи в Ірану ядерної зброї, що загрожує Ізраїлю і, в кінцевому підсумку, підриваючому безпеку Сполучених Штатів".

Нагадаємо, що раніше США неодноразово заявляли про те, що можуть ввести санкції відносно держав - найбільших імпортерів іранської нафти. Зокрема, 23 березня США оголосили, що надають виключення десяти країнам Європейського Союзу та Японії зі свого режиму санкцій проти Ірану, заявивши, що ці країни роблять кроки, щоб зменшити свою залежність від іранської нафти.