ua en ru

Сім’ям загиблих військовослужбовців АТО виплачено понад 1 млрд 212 млн гривень

Сім’ям загиблих військовослужбовців АТО виплачено понад 1 млрд 212 млн гривень Фото: Міноборони

Учасники АТО отримали близько 450 млн гривень допомоги у зв’язку з пораненням та інвалідністю

Сім’ям загиблих військовослужбовців Збройних Сил України - учасників антитерористичної операції (АТО) виплачено понад 1 мільярд 212 мільйонів гривень одноразової грошової допомоги. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міноборони.

Як повідомляється, близько 450 мільйонів гривень допомоги учасники АТО отримали у зв’язку з пораненням та інвалідністю.


"Діти військовослужбовців - учасників АТО, батько яких загинув, протягом трьох років після здобуття загальної середньої освіти мають право на зарахування поза конкурсом до державних і комунальних вищих та професійно-технічних навчальних закладів України, де навчатимуться безкоштовно за рахунок державного і місцевих бюджетів. При цьому вони матимуть змогу самі обрати майбутню спеціальність",- йдеться у повідомленні.

Крім того, відповідно до Закону України "Про соціальний захист військовослужбовців та членів їх сімей", переважним правом зарахування до військових ліцеїв, ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою, вищих військових навчальних закладів та вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, користуються діти, у яких:

- один із батьків є військовослужбовцем, який має вислугу в календарному обчисленні 20 років і більше;

- один із батьків був звільнений з військової служби за віком, станом здоров’я чи у зв’язку зі скороченням штатів або проведенням організаційних заходів;

- або один із батьків є військовослужбовцем, який став інвалідом внаслідок захворювання, пов’язаного з проходженням військової служби.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів розгляне питання про забезпечення 500 військових житлом.