ua en ru

Сім'я Пшонки перевела ювелірний бізнес в Крим, - розслідування

Сім'я Пшонки перевела ювелірний бізнес в Крим, - розслідування Фото: Віктор Пшонка

Підприємства зареєстровані в Севастополі

Сім'я колишнього генерального прокурора України Віктора Пшонки перевела свій ювелірний бізнес з міста Краматорськ в анексований Крим. Про це йдеться в розслідуванні програми "Схеми", повідомляє "Радіо Свобода".

Журналісти відзначають, що ювелірний бізнес сім'ї Пшонки до Евромайдану був оформлений на Михайла Бурова - помічника екс-нардепа Артема Пшонки - сина Віктора Пшонки. Тепер же, згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб Росії, його засновником є Євгенія Фріга (Бурова) - дружина Бурова. Підприємство зареєстровано в Севастополі.

За часів президентства Віктора Януковича сім'я колишнього генпрокурора контролювала кілька ювелірних підприємств у Краматорську Донецької області: "Укрзолото", "Золото" і "Бомонд преміум". Фірми були оформлені на помічників Артема Пшонки. Зараз ювелірні підприємства в Краматорську закриті, а обладнання вивезено в Крим.

Відзначимо, останній раз Пшонка з'являвся на публіці в 2014 році в Ростов-на-Дону. Його місце знаходження невідоме.

Нагадаємо, у Генеральній прокуратурі України повідомили, що слідчі розслідує понад 2 тис. епізодів по справі про злочини на Майдані. Підозра у цій справі оголошено в тому числі Віктору Пшонці.