ua en ru

ГПУ розслідує понад 2 тис. епізодів у справі про злочини на Майдані

ГПУ розслідує понад 2 тис. епізодів у справі про злочини на Майдані Фото: Сергій Горбатюк ("УНІАН")

Епізоди охоплюють події з 30 листопада 2013 по 20 лютого 2014 року

Генеральна прокуратура України розслідує понад 2 тис. епізодів у справі про злочини на Майдані в період з 30 листопада 2013 по 20 лютого 2014 року. Про це в інтерв'ю "Громадському радіо" повідомив начальник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Перевіряється вплив колишніх високопоставлених чиновників, саме як організованої групи, на всі події, починаючи від 30 листопада, закінчуючи розстрілами 20 лютого і подальшої вечірньої видачею зброї. Загалом це понад 2000 епізодів - нанесення тілесних ушкоджень, вбивства, застосування зброї і гранат, фальсифікація прийняття законів 16 січня, арешти активістів, переслідування Автомайдану і так далі. Ці всі епізоди розслідуються ДСР", - повідомив Горбатюк.

Також він повідомив, що у справах Майдану підозри оголошені екс-президенту Віктору Януковичу, Миколі Азарову, Віктору Пшонці, Віталію Захарченку та іншим.

"Що стосується економічного блоку, йдеться про братів Клюєвих, Віктора та Олександра Януковичів, Ставицького, Присяжнюка, Лавриновича та Лукаш", - додав Горбатюк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Януковичу повідомили про підозру по 8 справах.