ua en ru

Семенченко та Ярош хочуть очолити комітет Ради з нацбезпеки

Семенченко та Ярош хочуть очолити комітет Ради з нацбезпеки
Народні депутати Семен Семенченко та Дмитро Ярош хочуть очолити комітет Верховної Ради з національної безпеки та оборони.

Народні депутати Семен Семенченко (на фото ліворуч) та Дмитро Ярош (праворуч) хочуть очолити комітет Верховної Ради з національної безпеки та оборони, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, Семенченко має намір наполягати на тому, щоб очолити комітет.

"Сьогодні перед нами стоять важливі завдання: потрібно зміцнити оборону, протистояти ФСБ, яка посилила свою роботу в нашій країні, проти нас", - зазначив він, однак, підкреслив, що його кандидатура на посаду глави комітету не узгоджена в рамках коаліції.

За словами Семенченка, ще як мінімум 30 чоловік претендує на посаду голови цього комітету.

"Тому жаркої дискусії нам не уникнути, я бачу, що проти мене вже організовують мітинги і виступають проти мого призначення. Є в комітеті ще посади заступників, секретаря. Тому, якщо я буду бачити, що мені потрібно бути просто членом комітету, але забезпечувати його ефективну роботу, я на це піду", - додав він.

У свою чергу Ярош на питання про те, який комітет він би очолив, відповів: "Комітет з національної безпеки та оборони, я б не відмовився".

Нагадаємо, раніше представник партії "Самопоміч" Єгор Соболєв заявив, що може очолити комітет Верховної Ради з правового порядку та боротьби з корупцією.