ua en ru

Секретар ТСК щодо змін до Конституції не знає, чому Турчинов відкликав проект з Венеціанської комісії

Секретар тимчасової слідчої комісії (ТСК) щодо змін до Конституції України Юрій Дерев'янко не знає, чому в.о. Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов відкликав пропозиції щодо відповідних змін, раніше надіслані Венеціанській комісії.

Секретар тимчасової слідчої комісії (ТСК) щодо змін до Конституції України Юрій Дерев'янко не знає, чому в.о. Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов відкликав пропозиції щодо відповідних змін, раніше надіслані Венеціанській комісії. Про це він повідомив РБК-Україна.

"Це для мене новина, що хтось щось відкликав. Якщо про це повідомив представник Венеціанської комісії, то це, мабуть, правда. Навіщо він це зробив, треба запитати у Турчинова. На мій погляд, добре б було, щоби хоча б для цього парламенту Венеціанська Комісія дала свої висновки. Бо навіть якщо будуть дострокові вибори і цей парламент не буде вже ухвалювати Конституцію, то позитивними чи негативними висновками Венеціанської Комісії могли б скористатися наші наступники. Але ми не знали про це відкликання, бо це робить голова Верховної Ради, а не комісія", - сказав Дерев'янко.

Зазначимо, раніше сьогодні представник України у Венеціанській комісії Сергій Ківалов повідомив, що питання внесення змін до Конституції України не буде розглянуто Венеціанською комісією на сесії 13-14 червня у зв'язку з тим, що проект змін був відкликаний головою Верховної Ради Олександром Турчиновим.