ua en ru

Сьогодні запроваджується державне регулювання цін на ліки

Сьогодні запроваджується державне регулювання цін на ліки Фото: вводиться держрегулювання цін на ліки проти серцево-судинних захворювань, цукрового діабету та бронхіальної астми

Вартість ліків відшкодовуватиметься за рахунок держбюджету

Сьогодні, 1 січня 2017 року, запроваджується державне регулювання цін на ліки проти серцево-судинних захворювань, цукрового діабету II типу і бронхіальної астми, яке повинно забезпечити зниження цін. Про це свідчить відповідна постанова Кабінету міністрів України.

Так, відповідно до документу, на вказаний перелік ліків будуть встановлені граничні ціни (вища межа цін) на рівні не вище, ніж у країнах-сусідах. Зокрема, визначено 5 країн: Польща, Латвія, Словаччина, Угорщина, Чехія.

Зазначимо, що вартість ліків відшкодовуватиметься за рахунок держбюджету: на це у проекті бюджету-2017 передбачено півмільярда гривень.

Нагадаємо, у листопаді Кабінет міністрів України на своєму засіданні прийняв рішення про встановлення референтного ціноутворення на ліки.

У червні президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до статті 9 Закону України" Про лікарські засоби" щодо спрощення державної реєстрації лікарських засобів.