ua en ru

Сьогодні в Україну доставлять перший локомотив General Electric для УЗ

Сьогодні в Україну доставлять перший локомотив General Electric для УЗ Фото: BBC Balboa (balticshipping.com)

Локомотив привезуть кораблем у порт Чорноморська

Перший локомотив американської компанії General Electric для "Укрзалізниці" сьогодні, 10 вересня, доставлять в порт Чорноморська. Про це повідомляє ЦТС.

Зазначається, що о 21:00 планується постановка судна з тепловозом на борту до причалу. Це буде перший із 30 локомотивів General Electric, які в рамках угоди повинні бути поставлені "Укрзалізниці" в 2018 році.

Відомо, що локомотив TE33AC перевозить судно BBC Balboa. За даними сервісу Мarinetraffic, на даний момент судно вже увійшло в акваторію Чорного моря й до кінця сьогоднішнього дня має причалити у Чорноморську.

Судно BBC Balboa вийшло з порту Норфолк (США) 19 серпня 2018. Із Чорноморська локомитив доставлять на Крюківський вагонзавод, який повинен виконати остаточну доукомплектацію тепловоза.

Нагадаємо, у серпні 201 року десять машиністів та машиністів-інструкторів ПАТ "Укрзалізниця" пройшли в Астані (Казахстан) навчання з експлуатації тепловозів General Electric.

Додамо, що 23 лютого УЗ і GE Тransportation підписали рамковий договір про 15-річне партнерство з оновлення та модернізації рухомого складу українських залізниць. Передбачається поставка до 225 локомотивів GE серії Evolution до 2034 року і їх довгострокове технічне обслуговування. Вартість реалізації проекту - 1 млрд доларів.